Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Püreli Kıymalı Börek

Patates Püreli Kıymalı Börek
0
37

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
patates-pureli-kiymali-borek.jpg

Patates Püreli Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı un
Püresi için;
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
İçi için;
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peynir
Hamuru açmak için;
  • Yarım çay bardağından biraz fazla un
  • Yarım çay bardağından biraz fazla nişasta
  • Sıvıyağ
  • Su bardağı 200 ml

Patates Püreli Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Derin bir kabın içerisine hamur malzemelerini ekleyip, iyice yoğurun (Un yetersiz gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Yumuşak bir hamur olacak) üzerini nemli bir bez ile kapatıp 30 dakika bekletin.
  2. Hamur mayalanırken derin bir tencerede patateslerin kabuğunu soyup, haşlayın. Haşlanınca ezme aparatıyla ezip, içine tereyağı ve tuz ekleyip iyice karıştırın.
  3. Tavaya sıvı yağ ekleyip, yemeklik doğranmış soğanları biraz pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin. Baharatlarını atıp, soğumaya bırakın. Hamuru açmak için bir kasenin içinde un ve nişastayı karıştırın.
  4. Mayalanmış hamuru 12 eşit parçaya bölün (Teker teker açarken diğerlerinin üzeri kapalı olsun) yemek tabağı büyüklüğü kadar açın (Dikkat edin yırtılmasın) heryerine gelecek şekilde sıvı yağ sürün.
  5. Orta kısmına ilk önce püreyi üzerine kıymalı harçtan en son kaşar peynir serpiştirin. Elinizle yavaşça kenarlarını katlayarak orta kısmını yavaşça çevirin (Orta kısım kapalı olacak)
  6. Üst kısmını üzerine kapatıp uçları altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Bütün hamurlar bitince önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkartmak üzereyken 1 yemek kaşığı tereyağını çok yakmadan eritin. Fırından çıkartınca her yerine sürün. Afiyet olsun.
Patates Püreli Kıymalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,349Mesajlar
30,213Kullanıcılar
vitaliySon üye
Üst Alt