bilgisayarci
FD Üye
Patates Püreli Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 kg kıyma
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- 5-6 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Patlıcan Musakka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz 1 parmak genişliğinde yuvarlak şekilde dilimliyoruz.
- Tuzlu suda 15 dk bekletiyoruz .
- Daha sonra pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine zeytinyağ gezdirip 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz.
- Kıyamamızı uygun bir tavaya alıyoruz ,zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz .
- Daha sonra ince kıyılmış olduğumuz soğanı ekleyip karıştırıyoruz .
- Salça, tuz, karabiber ,pul biber ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Yeşil biber ve kapya biberi küçük küçük doğrayıp ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen patlıcanların yarını tepsimizin alt tabanına diziyoruz .
- Üzerine kavurmuş olduğumuz kıymayı döküp güzelce yayıyoruz.
- Tekrar üzerini patlıcanla kapatıyoruz .
- Patatesleri soyup ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Daha sonra suyunu süzüp bir aparatla güzel ezip püre haline getiriyoruz .
- Tereyağ ekleyip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz .
- Daha sonra süt ilave edip güzelce karıştırıyoruz .
- Püremizi krema torbasına alıp patlıcanların üzerine sıkıyoruz.
- Krema torbası yoksa kaşıklada yayabilirsiniz .
- Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.