teknolojiuzmani
FD Üye
Patates Püreli Rosto Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr az yağlı dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- 5 adet büyük patates
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Patates Püreli Rosto Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma ve bütün materyaller uygun bir kaba alınır ve 6-7 dakika boyunca yoğurun. Bu tarife yoğurmak çok önemli.
- Hafif elinizi nemlendirerek kıymayı rulo biçimine getirin. Fırın kağıdına sarıp 30 dk buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenme süresinden sonra sarılı olan köfteyi fırın tepsisine alın.
- Fırın kâğıdının yanmaması için üzerini hafif nemlendirin ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında çabucak hemen 30dk pişirin.
- Pişme süresinden sonra rostoyu fırından çıkartın hafif birinci sıcağı geçince 1 parmak kaldığında dilimleyin.
- Uygun bir borcama dizin. Sosunu hazırlayın ve rostonun üzerine gezdirin.
- Tekrar 180 derecelik fırında pişirmeye alın. Üzerinin fazla kızarması için üzerini bir tepsi ile kapatıp 25 dk pişirin.
- Patates püresi için patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tuzlu su içerisinde yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesin suyunu süzün ve tereyağını ekleyip ezin.
- Üzerine sütü, tuz ve karabiber ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Servis ederken tabağa patates püresini koyun onun üzerine rosto köfte ve sosundan üzerine gezdirin.