
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- Kaşar peyniri rendesi
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 küçük kase kaşar peyniri rendesi
- Karabiber
- Tuz
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet tatlı sivri biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Sıvıyağ
- Tuz
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.
- Birinci olarak soğanları küp küp doğrayalım ve sıvı yağda sotelemeye başlayalım.
- Havuçları ince uzun olacak halde doğrayalım ve içerisine ekleyelim.
- Sarımsaklarıda minik doğrayıp ekleyelim ve havuçlar biraz yumuşayana dek soteleyelim.
- Havuçlar yumuşadığında küp küp doğranmış tavukları ekleyelim ve soteleyelim.
- Tavukların pişmesine yakın ince uzun doğranmış biberleri ekleyip 3-4 dakika daha soteleyelim.
- En son küp küp doğranmış domatesi ve baharatları ekleyip 2 dakika daha soteledikten sonra altını kapatalım.
- Püre için patatesleri haşlayıp süzelim ve güzelce ezelim.
- Öbür materyalleri ekleyip güzelce karıştıralım ve kıyıya alalım.
- Güvecin tabanını hafif yağlayıp püreden koyalım üzerine azcık kaşar serpelim ve tavuk soteden ekleyelim.
- Tüm güveçler için birebir süreci yapalım.
- En son üzerine kaşar peyniri serpelim ve fırında kaşar peyniri eriyene dek ısıtalım. Afiyet olsun inşallah ????.