![patates-pureli-tavuk-sote.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/14/patates-pureli-tavuk-sote.jpg)
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 kırmızı biber
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, pulbiber, kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- Kaşar peyniri
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
- Patatesleri soyup 6’ya bölüyoruz. Bu şekilde haşladığımızda ezilmesi daha kolaylaşacaktır.
- Haşlandıktan sonra tereyağı, süt ve tuzu ekleyip püre kıvamına gelene kadar ezelim.
- Sote için tavaya tavuğu alıyoruz.
- Sıvı yağı da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Tavuk suyu çekene kadar pişiriyoruz.
- Tavuk pişene kadar sarımsak, soğan ve biberi doğruyoruz.
- Piştikten sonra soğan, sarımsak, biber ve salçayı ekleyip kavuruyoruz.
- Kavurma işlemi bitikten sonra domates ve baharatları ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
- Beşamel sosu için tereyağını tencereye alıp eritiyoruz.
- Eridikten sonra unu ekleyip kavuruyoruz.
- Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmamasını önlemek için sürekli ve süratli bir şekilde karıştırıyoruz.
- Tuz ve karabiberini de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Karışımımız kaynadıktan sonra 1-2 dakika ocakta tutuyoruz ki biraz daha koyulaşsın.
- Kullanacağımız fırın kabına birinci püreyi sonra tavuk soteyi sonra da beşamel sosu koyup en son üzerine kaşar peynirleri diziyoruz. (ı̇sterseniz kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz. ).
- 220 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar fırında tutuyoruz. Afiyet olsun
.