Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
Sote İçin
- 2 modül tavuk göğsü
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk domates
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Kara biber
- Sıvıyağ
- Tuz
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patateslerimizi haşlayalım. Sıcak bir halde kabuklarını soyup ezelim.
- Tereyağımızı, sütümüzü, karabiberi ve tuzu ekleyelim ve püre haline getirelim.
- Azıcık yağladığımız fırın kanımıza eşit bir formda yayalım.
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra içine soğanı, domatesi, sivri biberi, kapya biberi ekleyelim.
- Salçamızı, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyelim tekrar suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen tavuk sotemizi de patates püremizin üzerine eşit halde yayalım.
- Rendelemiş olduğumuz kaşar peyniri de tavuk sotemizin üzerine yayalım ve daha evvelce ısıtılmış 180 derece fırınımızda kaşar peyniri kızarana kadar pişirelim. Şimdiden afiyet olsun.