Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patates Püreli Tavuk

Patates Püreli Tavuk
0
22

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
patates-pureli-tavuk.jpg

Patates Püreli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Patates püresi için;
  • 5 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Püreli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım.
  2. Tencereye yağımızı koyup yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip kavuralım, biraz kavrulduktan sonra doğranmış tavuk etimizi ek edip kavurmaya devam edelim.
  3. Suyunu salmaya başlayınca küçük küçük doğranmış domatesi, ezilmiş sarımsakları, salçayı ve baharatları ek edip pişirelim. Suyunu fazla çekmesin ki yemeğimiz sulu olsun.
  4. Püremiz için patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakalım.
  5. Haşlandıktan sonra çatalla uygunca ezelim ve içine tereyağı, sütü ve tuzunu ek edip yeterlice karıştıralım ve güveç kaplarımıza paylaştıralım.
  6. Üzerine tavuk etimizden koyalım.
  7. Beşamel sos için tereyağını eritelim, üzerine unu ekleyip karıştırarak kavuralım, kokusu çıkınca üzerine sütümüzü döküp kıvam alana kadar pişirelim .
  8. Ocaktan almaya yakın tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım ve etlerimizin üzerine dökelim.
  9. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyip evvelce ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  10. Fırından çıkardıktan sonra 10 dk. Dinlendirip servis edelim.
Patates Püreli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patates Püreli Ispanaklı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 700 gram tavuk göğsü1 adet soğan3 diş sarımsak3 adet yeşil biber250 gram ıspanak250 gram mantar1 yemek kaşığı tereyağı2-3 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tozbiber1 çay kaşığı köri1 tatlı kaşığı tuz Patates püresi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
Patates Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 4,5 adet patates2 adet tavuk göğsü250 gram mantar1 tatlı kaşığı tereyağı (patates püresi için)2 adet kırmızı kapya biber2 adet yeșil biber1 adet kuru soğan1,5 yemek kaşığı biber salçası1 adet domates1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Patates Püreli Tavuk Sote (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Patates püresi için 15 adet haşlanmalık patates25 gr kaşar peyniri40 gr tereyağ yahut margarin1 yemek kaşığı sütKarabiberTuz Tavuk sote için 1 adet tavuk göğsüYarım çay bardağından biraz az sıvı yağ1 adet soğan1 adet yeşil biber1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 250 gram bir modül tavuk göğsü3 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet orta uzunluk soğan1 diş sarımsak rendelenmiş2 adet yeşil sivri biber1 adet kapya biber kırmızı1 yemek kaşığı salça1 adet küp doğranmış domates1 tatlı kaşığından az tuz1 çay kaşığı kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Patates Püreli Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller Kaşar peyniri rendesi Püre için ; 4 adet patates1 yemek kaşığı tereyağYarım çay bardağı süt1 küçük kase kaşar peyniri rendesiKarabiberTuz Tavuk sote için ; 2 adet tavuk göğsü1 büyük kuru soğan2 diş sarımsak1 adet havuç1 adet domates1 adet kapya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt