Patates Püresi Eşliğinde Mantar Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Patates püresi için;
- 5-6 tane orta boy patates
- Tereyağı
- Kaşar peyniri
- Süt
- Tuz
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 dış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- 10-15 adet mantar
- 2 tepeleme kaşık un
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı et suyu veya bulyon kullanılabilir
Patates Püresi Eşliğinde Mantar Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftemiz için kıymamızı, rendelediğimiz soğan ve sarımsağımızı, yumurtamızı, galeta unumuzu ve baharatlarımızı ekleyip güzelce yoğuralım. Şekil verip dolapta dinlendirelim.
- Patates püresi için patatesleri tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzdükten sonra tereyağını, sütünü ve kararını ekleyip ezelim.
- Köfteleri kızarttıktan sonra başka bir kaba alıp, aynı tavanın içinde unumuzu kavurup mantarlarımızı ekleyelim,suyumuzu da katalım bir süre pişirip köftelerimizi ekleyelim.
- 15-20 dakika da bu şekilde kısık ateşte pişirelim.
- Servis tabağımıza patates püresi koyalım,üzerine mantar sosumuzla beraber pişirdiğimiz köftelerimizi ekleyelim ve yemeğimiz sunuma hazır.Afiyet olsun.