Patates Püresi Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 5 orta uzunluk patates
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 400 gram orta yağlı kıyma
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay pulbiber
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patates Püresi Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri yıkayıp haşlayın soyup püre haline getirin içine tuz karabiber süt tereyağı ve kaşarı ekleyip karıştırın kare borcama yassılayın.
- Köfte için baharatları ve galete ununu ekleyip yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp az ölçüde sıvı yağda hafif pişirelim.
- Sonra patates püresinin üzerine ekleyelim.
- Biraz bastıralım.
- Yarım yemek kaşığı salça ile 1 su bardağı suyu karıştırıp sos halinde köfteleri üzerine dökelim.
- Isınmış fırında 15 dakika pişirelim.
- Sonra üzerine kaşar serpip 5 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun.