
Patates Püresi Üstü Et Sote Tanımı İçin Gereçler
- 10 adet küçük patates
- 1 kaşık tereyağı
- Yarım bardaktan az süt
- 1 adet soğan
- 300 gr kuşbaşı
- 5 adet yeşilbiber
- 3 adet kırmızı biber
- 6 cherri domatesi
- Yarım bardak kendim yaptığım sıvı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
Patates Püresi Üstü Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye suyu doldurup ocağımıza kaynaması için bırakıyoruz.
- Patateslerimizi soyuyoruz ve 4 bölüyoruz.
- Patatesleri tencere koyarak pişmelerini bekliyoruz.
- Onlar pişerken sotemizi hazırlıyalım.İlk olarak soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz.
- Sonra etleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Biraz soteledikten sonra baharatları, biber ve domatesi ek edip karıştırıyoruz.
- Etlerin üzerine sıvı salçamı da ekleyerek birde üzerini geçecek kadarda su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
- Patatesler pişince suyunu süzüp ocakta buğulanmasını sağlıyoruz. Yani biraz bekleyip tencereyi hoplatarak alt üst olmalarını sağlıyoruz. Bunu 2-3 kez yapmanız kafidir.
- Patateslerin içine tereyağını bölüştürerek koyuyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Biraz bekledikten sonra sütü ekleyerek patateslerimizi patates püresi haline getirmek için eziyoruz.