Patates Püresi Yatağında Et Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
- 4 büyük ve kalın parça et bonfile
- 4 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 bardak sıcak su
- Sade soda
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Kaşar rendesi
- Süt
Patates Püresi Yatağında Et Bonfile Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ben bu yemeği düdüklüde yaptım siz normal tencere daha uzun sürede yapabilirsiniz. Kasaptan en az 2 parmak kalınlığında ve avuç içi boyunda aldığımız 4 parça eti, soyduğumuz bütün patatesi, bütün bir soğanı düdüklüye koyuyoruz.
- Üzerine sıcak suda çözdürdüğümüz salçalı suyu ve tarifin en önemli noktası sodayı döküp, baharatını atıp, pişmeye bırakıyoruz.
- Düdüğü öttükten sonra en kısık ateşte en az 1 saat pişmesi gerekli. Piştikten sonra patatesleri alıp, püre için kullandım etin suyuda geçtiği için çok lezzetli oldu.
- Patates tereyağını ezip üzerine kaşar süt ve tuzu ekleyip, blendırdan geçirdim sunumda görselde ki gibi oldu. Şahane bir lezzeti var kesinlikle tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun