Patates Püresi Yatağında Köfte Üretimi (Fırında) Tanımı İçin Materyaller
Püre için;
- 3 adet büyük uzunluk patates
- Yarım çay bardağından biraz az süt
- Tuz
- Karabiber
- 600 gram kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı sıcak su
- Sıvı yağ
- Kaşar peyniri rendesi
Patates Püresi Yatağında Köfte Üretimi (Fırında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Not:ben köftelerimi evvelden yapıp buzluğa atmıştım onları kullandım ancak sizlere köfte harcının yapılışını yazıyorum.
- Birinci evvel püre için patatesleri haşlayalım.
- Soyup daha sıcakken içerisine tereyağını, baharatları ek edip uygunca ezelim.
- Son olarak sütüde ek edip düzgünce ezelim.
- Daha sonra borcamın en alt kısmına yayalım.
- Köfte harcı için ise soğanı modüllere ayırıp rondoya alalım sonra üzerine sarımsağı ve maydanozu ekleyerek rondodan geçirelim.
- Yoğurma kabına kıymayı, yumurtayı, rondodan geçirdiğimiz gereçleri, galeta unu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Kıymalı harcımızdan kesimler alalım ve köftemizi şekillendirelim.
- Sıvı yağ eklediğiniz tavada hafif kızartalım.
- Bu sırada sosunu hazırlayalım.
- Bunun için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
- Üzerine rendelediğimiz domatesleri ekleyelim.
- Domateslerimiz suyunu çekmeye başladığında salçayı, rendelediğimiz sarımsağı, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım en son sıcak suyu da ek ederek 5 dakika kadar pişirelim.
- Kızaran köftelerimizi havlu kağıt üzerine alalım, daha sonra köfteleri patates püresinin üzerine hafif bir biçimde bastırıp yerleştirelim.
- Üzerlerine pişirdiğimiz domates sosunu gezdirelim.
- Akabinde 180°c de ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Daha sonra köftelerimizi fırından alalım ve üzerine kaşar peyniri serpelim.
- Peynirler eriyip kızarana kadar tekrar fırına verelim.Köftelerimiz servise hazır.