Patates Püresi Yatağında Yoğurtlu Pancar Tanımı İçin Gereçler
Patates salatası için;
- 5 adet orta uzunluk patates
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet orta uzunluk pancar
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 küçük uzunluk kornişon turşu
- 2 yemek kaşığı konserve mısır
- Konserve mısır
- Kornişon turşu
Patates Püresi Yatağında Yoğurtlu Pancar Tanımı Yapılışı
- Patates ve pancar soyulup farklı tencerelerde bol suyla haşlanır.
- Patates ezilecek kıvamda yumuşadığında suyu süzülür.
- İçeresine tuz, zeytinyağı, pul biber, limon suyu eklenir ve püre kıvamı alana kadar ezilir.
- Tart kalıbının içi streç sinema ile kaplanır.
- Patates püresi tart kalıbına eşit bir halde yayılır ve soğumaya bırakılır.
- Pancar çok yumuşak olmayacak halde haşlandığında suyu süzülüp soğumaya bırakılır.
- Soğuyan pancar rendelenir.
- İçeresine mayonez, yoğurt, sarımsak rendesi koyulur ve homojen formda karıştırılır.
- İçeresine minik küpler halinde doğranmış kornişon ve mısır eklenip tekrar karıştırılıp buzdolabına alınır.
- Patates püresi büsbütün soğuduğunda tart kalıbı düz bir tabağa karşıt çevrilir.
- Ortasında oluşan boşluğa pancar salatası yayılır.
- Üzerine mısır ve kornişon ile dekor yapılır.