Patates Püresi Tanımı İçin Materyaller
Haşlamak için;
- 4 orta uzunluk patates
- Su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- Tuz
- Karabiber
Patates Püresi Tanımı Yapılışı
- Patatesleri yıkayıp tencere içerisine koyalım ve üzerini kapatacak ölçüde soğuk su ek edelim. Ocak ısısı yükseltelim.
- Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatalım.
- Ocak ısısını en düşük ısı pozisyonuna getirelim ve 30 dakika pişirelim.
- 30 dakika mühlet bitiminde patateslerimiz soyulmaya hazır.
- Patatesleri ezme aleti yahut kaşıkla ezip yeterlice karıştıralım.
- Tencere içerisine tereyağını koyup eritelim, üzerine patatesleri ek edelim.
- Üzerine 1 su bardağı soğuk süt ek edip karıştıralım.
- Süt ısınıp buhar olup uçmaya başladığı andan itibaren pürenin kıvamı gelmeye başlayacak.
- Bu basamakta kâfi ölçüde karabiber ve tuz ek edelim ve pürenin tuzunu karar hale getirelim.
- Pürenizi karıştıralım istenilen kıvama gelince ocağın altını kapatın afiyet olsun ????.