Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Püresi

Patates Püresi
0
67

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
patates-puresi.jpg

Patates Püresi Tanımı İçin Materyaller


Haşlamak için;
  • 4 orta uzunluk patates
  • Su
Püre yapmak için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Tuz
  • Karabiber

Patates Püresi Tanımı Yapılışı

  1. Patatesleri yıkayıp tencere içerisine koyalım ve üzerini kapatacak ölçüde soğuk su ek edelim. Ocak ısısı yükseltelim.
  2. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatalım.
  3. Ocak ısısını en düşük ısı pozisyonuna getirelim ve 30 dakika pişirelim.
  4. 30 dakika mühlet bitiminde patateslerimiz soyulmaya hazır.
  5. Patatesleri ezme aleti yahut kaşıkla ezip yeterlice karıştıralım.
  6. Tencere içerisine tereyağını koyup eritelim, üzerine patatesleri ek edelim.
  7. Üzerine 1 su bardağı soğuk süt ek edip karıştıralım.
  8. Süt ısınıp buhar olup uçmaya başladığı andan itibaren pürenin kıvamı gelmeye başlayacak.
  9. Bu basamakta kâfi ölçüde karabiber ve tuz ek edelim ve pürenin tuzunu karar hale getirelim.
  10. Pürenizi karıştıralım istenilen kıvama gelince ocağın altını kapatın afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
981,804Mesajlar
29,873Kullanıcılar
Üst Alt