Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 1 orta boy kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Nane, reyhan, pul biber,karabiber
- Tuz
Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabukları soyulmuş patateslerinizi tencere alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
- Ardından yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
- Patateslerinizin pişip pişmediğini bir çatal yardımıyla kontrol edin.
- Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün ve pürüzsüz bi kıvam alana dek ezin.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun ve ezdiğiniz patatesi ekleyip karıştırın yeteri kadar tuzu da ilave edip 5 ila 7 dk kadar kavurun ve patates püreniz hazır.
Patates Püresi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı