Patates Püresinde Köfte Tanımı İçin Materyaller
Püre için;
- 3 adet orta uzunluk patates
- Yarım çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kaşar rendesi
- Karabiber
- Tuz
- 1 kilo kıyma
- 1 adet soğan 2 diş sarımsak
- 2 adet yumurta
- 2 avuç galeta unu ya da ekmek
- Maydanoz
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Nane
- Kimyon
- Karbonat
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağ
- Yoğurt ve sarımsak
Patates Püresinde Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları ve sarımsağı rendeleyip bir kaba alalım.
- Başka tüm materyalleri atıp yoğuralım.
- Küçük misket köfte biçimleri verelim.
- Dolaba dinlenmeye bırakalım.
- Patatesleri haşlayalım.
- Haşlanınca tüm gereçleri içine koyalım.
- Püre haline getirelim.
- Köfteleri kızartalım.
- Tabağa aldığımız püreye çanak formunu verelim.
- İçine sarımsaklı yoğurdu koyup üzerine köfteleri ve koyalım.
- Küçük bir tencerede sosumuzu yapalım ve hazır olan sosu tabağa dökelim.