Patates Rulosunda İstiridye Mantarı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 adet yağlı kağıt (Olmazsa olmaz)
- Yarım kilo istirdye mantarı
- 1 yeşil bir
- 1 adet kırmız biber
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber (Damak zevkinize nazaran ekleyin arkadaşlar)
- 1 küçük kepçe sıvı yağ
- Kaşar peyniri
Patates Rulosunda İstiridye Mantarı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup rendeleyim ve suyunu sıkıp, derin bir kaba alalım. Akabinde maydanozları ince ince doğrayalım. Akabinde öbür gereçleri ekleyip karıştıralım.
- Ardından fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve harcı eşit biçimde yayalım hafif kalınca yayalım ve 150 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Bu ortada iç harcı hazırlayalım istirdye mantarını yıkayıp, ufak ufak doğrayalım bir kenara bırakalım. Akabinde biberleri küçük küçük doğrayalım.
- Ardından tavada kavuralım akabinde mantarı ekleyelim ve mantarın rengi dönene kadar kavuralım tuz ve baharatları ekleyip, güzelce karıştırıp, kapatalım.
- Fırından çıkardığımız sıcak sıcak patatesin üzerine eşit biçimde serpelim iç harcı ve yağlı kağıttan yardım alarak patates harcın uzun tarafın dan saralım üzerine kaşar peynir serpelim ve fırına tekrar verelim.
- 150 derecede ve üstündeki kaşar eritip, hafif kızarınca altını kapatalım dilediğiniz üzere servis yapa bilirsiniz. Afiyet olsun.
Patates Rulosunda İstiridye Mantarı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı