Patates Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 4 büyük patates
- 5 yumurta
- 1 domates
- 20 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı zeytin
- 1 paket tane mısır
- Zeytinyağı
- Limon
- Tuz
- Pul biber
- Kuru nane
- Taze fesleğen
Patates Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri dişe gelecek kıvamda haşlayıp direk soğuk suya atın ki ani soğuma olsun ve dışı erimesin.
- Yumurtaları haşlayıp soğuk su ile soğutun. Kornişon ve zeytinleri ince ince doğrayın.
- Patatesleri küp doğrayıp yumurtaları da ince yassı biçimde doğrayıp borcama serin ve tuzlayın.
- Üzerine kornişon, mısır, küp doğranmış domates ve kalan gereçleri ekleyin.
- Zevkinize nazaran limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.
- Taze fesleğen bizce çok yakışıyor tavsiye ederiz.