bilgisayarci
FD Üye
Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyükçe patates
- 2 adet orta boy kırmızı soğan
- 3 adet taze soğan
- 1/2 (yarım) tutam maydanoz
- 1/2 (yarım) tutam dereotu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Sumak(isteğe göre)
Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patateslerimizi iyice yıkayıp kabuklarıyla birlikte büyük bir bir tencereye alıyoruz ve üzerini iyice geçecek miktarda su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. (pişmesi için su yetersiz kalırsa kaynar su eklemesi yapabilirsiniz. ).
- Bıçak ucu yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebiliriz.
- Soğanlarımızı piyazlık doğrayıp çukur bir kasede üzerlerine 1 silme çay kaşığı tuz ekleyip yoğurarak öldürüyoruz.
- Yıkanmış maydonoz ,taze soğan ve dereotumuzu ince kıyıyoruz. Soğanlara ekliyoruz.
- Haşlanan patateslerimizi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından soyup ,küp küp doğruyoruz ve diğer malzemelerle buluşturuyoruz. Servisten önce buzdolabında üstü kapalı şekilde 10 dakika bekletelim.
- En son zeytinyağ, limon ve sirkemizi ekleyip, baharatları da ekleyerek karıştırıyoruz.
- Zeytinyağ, sirke, limon, tuz ve baharatların oranları tamamen damak tadına göre değişir. Sirke yerine sadece limon tercih edenler de olabilir. Ben belirttiğim ölçülerde yapıyorum. Afiyet olsun.