Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane büyük uzunluk patates
- 5 yaprak kıvırcık
- Yarım kase kırmızı lahana
- 3-4 kısım roka
- 1 modül pırasa
- 3-4 kısım dere otu
- 3-4 kol taze nane
- Yarım demet maydanoz
- 1 tane kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan
Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesler güzelce yıkanır, haşlanmaya bırakılır, 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile bütün sos gereci karıştırılır, dinlenmeye bırakılır.
- Yeşillikler yıkanır ve ince ince doğranır soğan yarım ay biçiminde doğranır, 1 yemek kaşığı zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
- İçine pırasa eklenir bir iki cins karıştırılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
- Haşlanan patatesler soyulur küpler halinde doğranır bir kabın içine evvel patatesler ve kavrulan soğan eklenir karıştırılır .
- Üstüne yeşillikler eklenir, doğradığımız kırmızı lahana da eklendikten sonra en son sosu da konur patatesler ezilmeyecek formda karıştırılır, servise hazır.