Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet patates
- Haşlamak için yeteri kadar su
- Yarım mor lahana
- Yarım demet roka
- Yarım demet maydanoz
- 4 kısım taze soğan
- 5 yaprak marul yahut kıvırcık
- Zeytinyağı
- Tuz
- Yarım limon suyu
- Nar ekşisi
Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri kabuklarını soymadan tencereye alıp, haşlayıp. Yumuşayınca soğutup, kabuklarını çıkartalım.
- Roka, maydanoz, soğan, kıvırcık ve soğanı ince ince kıyalım. Karıştırma kabına alalım.
- Patatesleri de küp küp doğrayıp karıştırma kabına alalım.
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ, tuz, limon ve nar ekşisini ise bardağa alıp uygunca karıştıralım.
- Ardından karışımın üstüne dökelim ve karıştıralım. Uygun bir servis tabağına alıp, servis edebilirsiniz.