Patates Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kg patates
- 1 adet kırmızı soğan
- Marul
- Kırmızı lahana
- Yeşil soğan
- Maydanoz
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Sumak
- Tuz
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- Limon
Patates Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri bir tencereye koyup haşlıyoruz.
- Patatesleri bir çatalla denetim edin, kolaylık batıyorsa haşlanmıştır.
- Haşlanan patatesleri soyup, doğrayın. Ben ben orta incelikte doğramayı tercih ediyorum. Böylece patatesler daha hoş soslanmaktadır.
- Yeşillik sevme durumuna nazaran ölçülerini siz kedinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Tüm yeşillikleri ve kuru soğanı ince ince doğruyoruz. Kırmızı lahanayı salata soyacağı ile doğrarsanız daha ince daha hoş olacaktır.
- Tüm baharatları, zeytinyağı ve limon suyunu da koyup, salatamızı karıştırıyoruz. Servise hazırdır. Afiyet olsun