elektronikci
FD Üye

Patates Şöleni Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabaka için
- 1 kg patates
- 3 adet havuç
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 kaşık mayonez
- Sarımsak
- Nane
- Pul biber
- Mısır
Patates Şöleni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler haşlanır tereyağı ve tuz eklenir. Havuçlar rendelenir ve kavrulur.
- Soğuduktan sonra patates ile birlikte karıştırılır. Maydanoz ince ince doğranır.
- Tart kalıbı streçlenir. Yapılan harç soğuduktan sonra tarta dökülür. Bir gece dolapta bekletilir.
- Servis edilmeden önce 2 diş sarımsak yoğurda rendelenir mayonez eklenir.
- Tart streçten çıkarılır ters çevrilir.
- Yapılan yoğurtlu karışım üzerine dökülüp süsleme yapılır afiyet olsun.