Patates Sulusu Tanımı İçin Materyaller
- 5 büyük uzunluk patates
- 1 patlıcan
- 1 kabak
- 1 yemek kaşığı tuz (Zevke göre)
- 2 yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 parçalanmış tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 sürahi ılık su
- 1 orta uzunluk soğan
Patates Sulusu Tanımı Yapılışı
- Parçaladığınız eti haşlayın et haşlanırken sizde patatesleri soyup küp doğrayın patlıcan kabakları da doğrayın birebir halde.
- Patatesleri haşlanan etlerin üzerine koyun salçayı da ekleyin karıştırın.
- Patlıcan kabak onu içine koyup üstüne ılık suyu üstüne koyun.
- Baharatları ekleyip biberleri de soğanları da koyun ve pişmesini bekleyin.