elektronikci
FD Üye

Patates Tava Tanımı İçin Materyaller
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 yumurta
- Tuz
- Pul biber
- Nane
- Bir yemek kaşığı sıvı yağ
Patates Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesimizi rendenin ince doğrama tarafı ile dilimliyoruz (Kendinizde kesebilirsiniz fakat epeyce ince kesmeye ihtimam gösterin kalın olursa pişme kısmında sorun yaşayabilirsiniz)
- Üzerine tuz, pul biber ve nane ekleyip karıştırıyoruz. Tavamızı yağlıyoruz ve patatesimizi tavanın her yerine eşit halde yaymaya itina göstererek yerleştiriyoruz.
- Kısık ateşte ağzı kapalı formda pişmeye bırakıyoruz. Patatesler yumuşadığında bir adet yumurtamızı çırpıp, üzerine ekliyoruz ve ağzını kapatıp iki dakikada yumurtanın pişmesini bekliyoruz.
- Yapışmaz tavada yaparsanız patatesi aksi yüz yapma talihiniz olacaktır tam kızarmış sevenler bu biçimde iki tarafıda pişirebilir.
- Yumurtayı döküp, bekledikten sonra aykırı yüz yapıp üç dakika da bu biçimde pişirmeye devam edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.