Patates Topları Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo patates
- 4-5 adet orta uzunluk havuç
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı havuçları kavurmak için
- 2 dış sarımsaklı
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Patates Topları Tanımı Yapılışı
- Patatesleri güzelce yıkayıp tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ek edin ve haşlayalım, yumuşayınca soyup ezelim.
- Havuçları kavuralım rendeleyin ve tavaya zeytinyağını ek edelim ve kavuralım.
- Soğuyunca patates ile birlikte karıştıralım.
- Maydanoz ve dereotunu baharatları ek edelim.
- Yuvarlayalım, sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
- Üstüne dökeceğimiz sosu küçük bir tavada zeytinyağını ve pul biberleri azcık kızartalım.