Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 1/3 demet maydanoz
- 1/3 demet dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 çay bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesler haşlanır ve ezilir.
- Üzerine rendelenmiş havuç ince kıyılmış maydanoz dereotu eklenir.
- 1 çay kaşığı toz biber tuz karabiber eklenir ve güzelce karıştırılır.
- Cevizden bi tik büyük modüller alınır elde yuvarlanır servis tabağına dizilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt kaşıkla gezdirilir.
- En son sıvı yağda yakılmış toz biber eklenir deneyenlere afiyet olsun ????.