elektronikci
FD Üye
Patates Tostu (Dürüm) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yeterince tuz
- Karabiber
Patates Tostu (Dürüm) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerinizin çok sert cins olmadığından emin olun ve yeşillenmiş patates kullanmayın. (tadı buruk olur, ayrıyeten sıhhate zararlı)
- Mutfak robotunda 2 patatesi rendeleyin ve suyunu yeterlice sıkın.
- Diğer materyalleri ekleyip harmanlayın ve bekletmeden yağladığınız yağlı kağıda yayıp yapışma mümkünlüğünü en aza indiriyoruz, ayrıyeten kızartma lezzeti de katacak.
- Daha evvelden ısıttığımız tost makinesinde yüksek yahut yükseğe en yakın ayarda (çok süratli pişerse içi çiğ kalır, yavaş pişerse haşlama üzere olur; bu kısım sizin tost makinenizi uygun tanımanızla çok ilgili) ortalama 10-15 dk kızartıyoruz.
- Kağıdın dışından, patatesler bir tost misali kızarmış göründüğünde, kağıdın rahatça ayrılıp ayrılmadığını ve pişip pişmediğini denetim ediyoruz. (güzelce kızarmış görünüyorsa, bu mühlet içinde içi de rahatça pişmiş oluyor. Bu süreçler uygulamadaki başka misal tanımlarla tıpkı olduğu için ek bilgiyi uzun uzadıya vermiyorum).
- Kağıttan çıkarıp uygun bir tabağa alıyoruz.
Patates Tostu (Dürüm) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı