Patates Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1 çay kaşığı pul biber
Patates Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patates haşlanır ezilir. Soğan yemeklik doğranıp, kavrulur, üzerine salça ve baharatlar eklenir, karıştırılır.
- İsteğe nazaran sosun içine 3-4 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
- Hazır olan sosu haşlanan patateslerin üzerine döküp, karıştırın.
- İster börek içlerine, ister içli köftelerinize yada kahvaltıya çok kurtarıcı bir tanım????.