Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
5 porsiyon patates topları için:
- 800 gram patates
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı kasar peyniri
- Tuz, kekik, muskat ve karabiber
- 400 gram adet tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı bezelye
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük kapya
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- İsteğe göre baharat benim kullandığım> kekik, kırmızı toz biber, köri, karabiber ve tuz
- 1 tatlı kaşığı salça + yarım su bardağı
- Sıcak su
Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tarif oldukça basit ama çok lezzetli gerçekten birbirini tamamlayan bir lezzet oldu bu şekilde mutlaka denemenizi tavsiye ederim çok seveceğinize eminim ????????
- İlk olarak patatesler yumuşayana kadar haşlayalım. Bu arada tavuk sote için sıvı yağ tavaya ilave edip kızdıralım. Ardından kuş başı doğranmış tavukları tavaya alıp rengi dönene kadar kavuralım.
- Soğan ve sarımsak ekleyip devam soteleyelim. Biberleride ekleyip 1-2 dk daha soteleyelim. Son olarak bezelye salça, tuz ve baharatlar ekleyip ve bir iki aşım daha pişirip ocaktan alalım.
- Haşlanan ve ılık olan patateslerin kabuğu soyup ezelim. Üzerine kasar peyniri, süt, tuz ve baharat eklenir, tekrar harmanlandırır.
- Harçtan eşit parçalar alıp top şekli verelim. Sonra ortasına çukur acalım (ister bardakla ister kaşıkla) ve üzerine tavuk soteden yerleştirelim.
- Kaşar peyniri üzerine serpip, suyla açtığımız salça sosu fırın kabına dökelim.
- Önceden işitilmiş 200 derece fırında sadece peyniri eriyip renk alana kadar pişirelim.
- Porsiyonluk olduğu için daha rahat servis yapılıyor. Mutlaka ilk sıcağı çıktığında servis edin!.
Tüm tariflerimin videolarını instagramda bulabilirsiniz.
Patates Yatağında Tavuk Sote (Nefis Tad Bayılcaksınız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı