Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 15 adet küçük patates
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yaklaşık yarım çay kaşığı kekik
- 2-3 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Tuz ( göz kararı )
- 4-5 su bardağı sıcak su
Patates Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesler küp küp doğranır.
- Uygun bir tencereye yağ konur ve ısıtılır.
- Evvel tavuklar tencereye alınır, suyunu salıp çekene kadar karıştırılarak kavrulur.
- Sonra patatesler ve yemeklik doğranmış soğan eklenir.
- 2-3 dakika daha birlikte kavrulurlar.
- Sonra salça kekik ve tuz eklenir 1-2 dakika daha kavrulur.
- Sonra suyu eklenip kaynayana kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.ara orta denetim edin ki patatesler pişsin lakin dağılmasın, suyu azalırsa da su ekleyin) Afiyet olsuun. ☺.