Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates

Patates
0
209

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Patates İster belli başlı yemek yemek, ister garnitür, ister salata; ne yapsanız yakışıyor Dünyada patates kızartması yapılmayan yer var mı acaba?
Güney Amerika kökenli bu sebze, Amerika ’nın keşfinden daha sonra bütün dünyaya yayılmaya başladı ve bitmiş de haysiyet fark etti Çünkü ayrıca besin değeri yüksek, keza sağlıklı, keza de mutfaklarda başvuru formu alanı geniş Etli, etsiz ana yemek, püre, garnitür, kızartma, böreklerinizde harç ya da salata olarak her lahza imdadınıza yetişebilir
Diğer Taraftan ucuzdur Türkiye ’de yılda 6 milyon ton kadar patates üretiliyor Bunun 1 milyon tondan fazlası Nevşehir ’de yetişiyor Uzun zaman dayanıyor, ucuz, zahmetsiz bir sebze Pek yanına artı da bir şeye gereksinim duymadan da tüketiliyor bir zamanlar savaşa dışarı giden orduların az daha tek tayını patates olmuş Yetiştirilen patateslerin kabuğuna, etlerine ve yetiştikleri yere tarafından isimler alıyor Kayseri ve Niğde yörelerinde yetişen daha fazla patates nişastası yapımında kullanılan açık kahverengi ve ince kabuklu bir cins olan beyaz patates Adapazarı, İzmir ve Kocaeli ’nde yetişen sarıkız ise yemeklik olarak ideal Beyaz etli olanlar nişasta bakımından zenginken, proteininin değeri düşüyor 100 gram patateste 80 kalori, 2 gram protein, 17 mg karbonhidrat, 7 mg kalsiyum, 53 mg fosfor, 20 mg C vitamini var Yılın hiçbir zamanı bulmakta da zorluk çekmezsiniz her zaman söylenir, bir kere daha söylense sorun olmaz; patatesin besin değerinin büyük kısmı kabuğunda olduğundan soymak yerine özel bıçağı ile kazımak daha iyidir Yeniden kabukları soyularak pişirilen patates C vitaminin yüzde 25 ’ini kaybediyor bu nedenle patatesi fırında kabuğuyla ya da buharda veya eksik suda pişirmek gerek Soğuk ve tuz suda beklettikten daha sonra bol ve kızgın yağda pişen patatesler sahiden olağanüstü ve kıtır kıtır oluyor Köfte yaparken içine rendelenen patates hoş bir lezzet katılıyor Hem bizde o kadar yapılmaz fakat rendelenmiş patates kızartması ama, adına röşti deniyor, fantastik bir garnitürdür Buzdolabında patates bekletmek niçin önerilmez? Çünkü patatesin nişasta oranının artmasına ve şekerlenmesine neden olur Bu Nedenle kendi özgün tadından uzaklaşır yine de tüketirken nişastalı bir besin olduğu, abartılırsa size kilo olarak döneceğini unutmamak gerekiyor *
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt