iltasyazilim
FD Üye
Patatesin yararları
Patatesin Faydaları
PATATES: Bolca C ve B vitaminleri ile potasyum ve kalsiyum taşıyan patates, protein, bakır, demir ve fosfor da içerir
Patatesin Faydaları: Vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu giderir Kandaki şeker oranını düşüren patates şeker hastaları için faydalıdır Damar sertliğini giderir Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler Kanı temizler Kansere karşı koruyucudur Bağırsak şişliğini ve mayasıl ağrılarını azaltır El ve ayak çatlaklarına iyi kazanç Bağırsak kurtlarını düşürmeye asistan olur Böbreklere faydalıdır Normal ve kuru ciltler için yararlıdır
Patates Nasıl Kullanılır? Patates kızartması yapılırsa kalori değer artar lakin sindirimi zorlaşır Çimlenmiş patatesi ve 24 saatten pozitif bekleyen patates yemeğini tüketmemek gerekir Patates lapa haline getirilip yanıkların üstüne konursa ayrıca ağrıyı hafifletir hem de iyileşmesini hızlandırır Patatesin kabuklarını kalın soymak gıda değerlerinin azalmasına neden olacağından kabukları ile yemek ya da mümkün olduğunca ince soymak gerekir Eğer külde veya fırında pişirilirse kabukları zar gibi soyulur *
Patatesin Faydaları
PATATES: Bolca C ve B vitaminleri ile potasyum ve kalsiyum taşıyan patates, protein, bakır, demir ve fosfor da içerir
Patatesin Faydaları: Vücuda enerji verir, halsizliği ve yorgunluğu giderir Kandaki şeker oranını düşüren patates şeker hastaları için faydalıdır Damar sertliğini giderir Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler Kanı temizler Kansere karşı koruyucudur Bağırsak şişliğini ve mayasıl ağrılarını azaltır El ve ayak çatlaklarına iyi kazanç Bağırsak kurtlarını düşürmeye asistan olur Böbreklere faydalıdır Normal ve kuru ciltler için yararlıdır
Patates Nasıl Kullanılır? Patates kızartması yapılırsa kalori değer artar lakin sindirimi zorlaşır Çimlenmiş patatesi ve 24 saatten pozitif bekleyen patates yemeğini tüketmemek gerekir Patates lapa haline getirilip yanıkların üstüne konursa ayrıca ağrıyı hafifletir hem de iyileşmesini hızlandırır Patatesin kabuklarını kalın soymak gıda değerlerinin azalmasına neden olacağından kabukları ile yemek ya da mümkün olduğunca ince soymak gerekir Eğer külde veya fırında pişirilirse kabukları zar gibi soyulur *