patatesleri kızartmadan önce suda bekletin Patatesleri Kızartmadan Önce Suda Bekletin Patates kızartması sevenlere müjde! Journal of the Science of Food and Agriculture’da yer alan bir araştırmada, patatesleri kızartmadan önce suda bekletmenin akrilamit seviyesini düşürdüğü açıklandı Akrilamit, nişastalı gıdaların yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sırasında doğal olarak ortaya çıkan bir kimyasal Araştırmacılar, öyle çok gıdada görülen akrilamit oluşumunun, sağlımız için tehlikeli olduğu ve hayvanlarda kansere yol açtığı ile ilgili şüphelerin olduğunu belirtiyorlar Fakat İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, patatesleri kızartmadan önce kısa bir zaman suda bekletmenin, akrilamit oluşumunu ve neden olduğu riski önemli ölçüde azalttığı belirlendi Leatherhead Food International’dan Dr Rachel Burch, bugüne değin gıdalarda akrilamit oluşumunu önelemek üzere o kadar fazla araştırmanın yapıldığını, ama bu çalışmaların yiyecek endüstrisiyle sınırlı kaldığını belirtiyor ve yaptıkları çalışmada evde uygulanabilecek pratik çözümü hedeflediklerini ekliyor Yapılan çalışmada patateslerin 30 dakika ile 2 saat arasında sürelerle suda bekletilmesi sonucunda, yüzde 23, yüzde 38, ve yüzde 48 oranlarında akrilamit seviyesinin düştüğü gözlemlendi Ama araştırmacılar bu sonuçların eksik kızarmış patates için geçerli olduğunu belirtiyorlar
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.