bilgisayarci
FD Üye
Patatesli Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram tereyağ (sadece hamurun üzeri için)
- 1 ,5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya
- 1 adet yumurta
- 5,5 su bardağı un
- 3 orta boy patates haşlanmış
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Patatesli Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı hariç karıştırılıp yoğrulur.
- 1 saat mayalanması için bekletilir.
- Daha sonra 12 parça bezeler yapılır üzerine 1 çay kaşığı yumuşak tereyağ sürüp küçük servis tabağı kadar açılır.
- Arasına patates eklenerek sağlı sollu bükülerek şekil verilir, 10-15 dk tepside bekletilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
- Piştikten sonra bez örtülüp 5 dk bekletilir.