Patatesli Bazlama Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar un
- 3-4 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Tuz, pul biber
- Tereyağ
Patatesli Bazlama Tanımı Yapılışı
- Ilık su, maya ve şekeri bir kaba koyup güzelce karıştırın.
- Üzerini kapatıp 10 dakika kadar mayanın etkinleşmesini bekleyin.
- Tuzu ve unu ek edip yoğurun. Hamuru ele yapışan kıvamda yumuşacık olsun.
- Üzerini kapatıp 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
- Haşlanmış patatesleri sıcakken içinde pütür kalmayacak formda ezin.
- Tuz, pul biber ve kaşar peynirini ekleyip uygunca karıştırın.
- İç harcı soğuduktan sonra 13 eşit kesime bölüp toplar yapın. (dilerseniz 15 kesim da yapabilirsiniz) mayalanan hamuru un serpilmiş yere alıp biraz yoğurarak havasını alın. 13 eşit kesime bölüp beze yapın.
- Her bir bezeyi unlayarak çay tabağı kadar açıp ortasına patatesten koyup uçlarından ortaya yanlışsız büzdürerek kapatın ve birleşim yerini alta getirerek yuvarlayın.
- Hepsini birebir formda yapın.
- Birinci yaptığınızdan başlayarak evvel elinizle biraz bastırarak açın.
- Sonra un serperek servis tabağı kadar merdaneyle (tava büyüklüğünde) açılabildiği kadar ince açın.
- İnce olması makbuldür. Isınmış teflon tavada gerili önlü çevire çevire pişirin.
- Pişen üst kısmı tavadayken yağlayıp mutfak bezinin üzerine aykırı çevirin ve art yüzünü de yağlayın.
- Her pişeni üst üste koyup dilimleyip servis yapın. Deneyenlere afiyet şifa olsun. ????.