Patatesli Bohça Börek Kendi Tarifim İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kilo un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket maya
- Aldığı kadar su
- 1 kilo patates
- 1 demet maydanoz
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- 1 paket tereyağı
Patatesli Bohça Börek Kendi Tarifim Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlamak için soyup, düdüklüye atıp pişiriyoruz.
- O arada hamuru yoğuru,p küçük küçük bezelere ayırıp 10 dakika dinlendirelim.
- Soğanları doğrayıp iyice kavuralım. Salça, baharat ekleyip pişen patatesleri ezip, soğan salçayla tekrar kavuralım. Tuz ekleyip ocaktan alınca maydanozları doğrayıp harçla karıştıralım.
- Dinlenen bezeleri açıp arasına tereyağı sürüp tekrar kapatalım.
- Elimizle açıp ortasına patates harcını koyup, bohça haline getirip, tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derecelik fırına sürüp, üzeri kızarınca tereyağı sürelim. Pişen börekleri çıkarıp dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.