Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır)

Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır)
0
48

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
patatesli-borek-el-acmasi-citir-citir.jpg

Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı kuru maya
  • Ilık su 1-1.5 su bardağı kadar (un markasına nazaran ölçü olarak değişkenlik gösterebilir)
İç harcı için
  • 4-5 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • (baharatları isteğinize bağlı atabilirsiniz o yüzden ölçü belirtmedim)
Ortasına sürmek için
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • (tavada ikisi hafif ettirilerek ortasına sürülecek)
Üzeri için
  • 1 adet yumurta (sadece sarısı da olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Dilerseniz çörek otu, susam yahut haşhaş da serpebilirsiniz)

Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak 4-5 adet patatesi kabuklarını soymadan yıkayıp tencereye alıyoruz ve güzelce haşlıyoruz. (yaklaşık 40-60 dk da haşlanıyor).
  2. Patatesler haşlanırken; derin bir kaba unu, şekeri, tuzu ve mayayı ekliyoruz. Denetimli bir halde ılık suyu da ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru 30-60 dk ortası dinlenmeye alıyoruz hamur ne kadar hoş dinlenirse o kadar hoş açılıyor.
  4. Hamurlarda dinlenirken; 4 yemek kaşığı sıvı yağ’ı derin bir tavaya alıyoruz.
  5. Akabinde küp küp doğradığımız soğanları da tavaya alıp orta ateşte 8-9 dk hafif kavuruyoruz.
  6. Akabinde yarım tatlı kaşığı salçayı da ekleyip 2-3 dk karıştırıyoruz.
  7. İstenilen ölçüde baharatlarda eklenip 2-3 dk daha soğan ve salça ile harmanlıyoruz.
  8. Harmanlanan soğanlara soyup yeterlice ezdiğimiz patatesleri de ekleyip 5-6 dk kadar orta ateşte kavuruyoruz ve ocağın altını kapatıp dinlenmeye alıyoruz.
  9. Dinlenen hamuru 6 beze yapıp ince ince yufkalar açıp,her bir yufkanın ortasına evvel sıvı yağ ve margarin karışımını sürüyoruz .
  10. Sonra üzerine yaptığımız harçları da ekleyerek rulo formunda sarıyoruz.
  11. Ben tepsiye dizerken yufkaları u halinde katlayıp tepsiye o denli dizdim. Sizler dilerseniz keserek ,yapılan ruloları ikiye bölüp gül böreği biçiminde de yapabilirsiniz.
  12. 180 derece fırında 35-40 dk kadar pişiriyoruz.Deneyen ve beğenen herkese şimdiden afiyet olsun. Daha bir çok tanım için takip etmeyi ve denemeyi unutmayın.
Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt