Patatesli Börek (El Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
Börek hamuru için :
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 100 gr tereyağ/margarin
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 orta boy haşlanmış patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber,tuz,pulbiber
Patatesli Börek (El Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç harcı hazırlıyoruz; Haşlanmış patatesleri iyice ezip bir kaba alıyoruz.
- Zeytin yağı döktüğümüz tava da yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
- İçerisine salçayı katıp tekrar kavuruyoruz 4. Patateslerimizi de katarak iyice kavuruyoruz son olarak da baharatlarını katıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Uygun bir tavaya margarin/tereyağı alıyoruz ve eriyene kadar bekliyoruz ardından içerisine sıvı yağı da katıyoruz.
- Uygun bir kaba unumuzu alıyoruz.
- Unun içerisine suyu kontrollü şekilde katıyoruz ardından tuzu katıp hamuru yoğuruyoruz.
- Hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz.
- Oklava yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve her katın arasına tereyağ/margarinli karışımdan katıyoruz.
- Hamuru 15-20 dk streçe sarıp dinlendiriyoruz.
- Hamuru tezgaha serip elimizle ince olacak şekilde açabildiğimiz kadar açıyoruz.
- Açtığımız hamura iç harcı tek sıra halinde uzunlamasına koyuyoruz.
- Hamura rulo şekil verip katlıyoruz(kol böreği gibi).
- Börekleri pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye koyuyoruz.
- Yumurta sarısını böreklerin üstüne sürüyoruz.
- Susam ve çörek otu da ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180c fırında kontrollü şekilde 35-40 dk kadar pişiriyoruz.