Patatesli borek tarifi Patatesli borek nasıl pişirilir
Patatesli Borek Tarifi
MALZEMELER
34 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta(icine)
1 tane yumurta(ustune)
12 tane soğan(pırasada koyabilirsiniz)
Maydanoz
1 paket kabartma tozu
Baharat (karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,kekik,kimyon,nane)
1,52 su bardağı un
Hazırlanışı
Patatesleri minik minik kup olacak şekilde doğrayın Uzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta, soğan(kucuk doğranmış veya 23 tane buyukluğune gore pırasa koyabilirsiniz Ben ikisinden de koyuyorum), ince kıyılmış maydanoz, kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az daha koyabilirsiniz) katın ve karıştırın Yağlanmış fırın tepsisine dokun ve yayın Uzerine de 1 yumurtayı cırpıp her yerine gelecek şekilde surun Yaklaşık 180 derecelik fırında uzeri nar gibi kızarana dek pişirin Afiyet olsun
Patatesli Borek Tarifi
MALZEMELER
34 tane patates
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta(icine)
1 tane yumurta(ustune)
12 tane soğan(pırasada koyabilirsiniz)
Maydanoz
1 paket kabartma tozu
Baharat (karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,kekik,kimyon,nane)
1,52 su bardağı un
Hazırlanışı
Patatesleri minik minik kup olacak şekilde doğrayın Uzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta, soğan(kucuk doğranmış veya 23 tane buyukluğune gore pırasa koyabilirsiniz Ben ikisinden de koyuyorum), ince kıyılmış maydanoz, kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az daha koyabilirsiniz) katın ve karıştırın Yağlanmış fırın tepsisine dokun ve yayın Uzerine de 1 yumurtayı cırpıp her yerine gelecek şekilde surun Yaklaşık 180 derecelik fırında uzeri nar gibi kızarana dek pişirin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.