Patatesli Börek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru:
- Yarım paket eritilmiş margarin
- 1 su bardağı (200 ml) zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurtanın beyazı ( sarısı üzerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet soğan
- 3-4 adet patates
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
Patatesli Börek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patatesleri haşlıyoruz.
- Soğanı rendeleyip zeytin yağında kısık ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Salça, kimyon, tuz ek ediyoruz.
- Patatesleri rendeleyip soğan karışımıyla düzgünce karıştırıyoruz.İç materyalimiz hazır.
- Erimiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, karbonat, tuzu alabildiği kadar un ile orta yumuşaklıkta hamur hazırlıyoruz.
- Hamuru iki eşit kesime ayırıyoruz.(5-10 dakika dinlendirebiliriz vaktimiz varsa).
- İlk hamuru tepsi büyüklüğünde açarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine iç malzemeyi eşit biçimde yayıyoruz.
- Diğer hamuru da tepsi büyüklüğünde açarak poğaçanın üzerine kapatıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- İstenirse susam serpeleyerek 180 derece fırında ( tercihen evvelden 5 dakika kadar ısıtılmış) 20- 25 dakika denetimli pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra istediğimiz vakit, istediğimiz büyüklükte keserek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun ????.
Patatesli Börek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı