Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Börek Poğaça

Patatesli Börek Poğaça
0
31

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Patatesli Börek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru:
  • Yarım paket eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı (200 ml) zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurtanın beyazı ( sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç materyal:
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı

Patatesli Börek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce patatesleri haşlıyoruz.
  2. Soğanı rendeleyip zeytin yağında kısık ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Salça, kimyon, tuz ek ediyoruz.
  4. Patatesleri rendeleyip soğan karışımıyla düzgünce karıştırıyoruz.İç materyalimiz hazır.
  5. Erimiş margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı, karbonat, tuzu alabildiği kadar un ile orta yumuşaklıkta hamur hazırlıyoruz.
  6. Hamuru iki eşit kesime ayırıyoruz.(5-10 dakika dinlendirebiliriz vaktimiz varsa).
  7. İlk hamuru tepsi büyüklüğünde açarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriyoruz.
  8. Üzerine iç malzemeyi eşit biçimde yayıyoruz.
  9. Diğer hamuru da tepsi büyüklüğünde açarak poğaçanın üzerine kapatıyoruz.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  11. İstenirse susam serpeleyerek 180 derece fırında ( tercihen evvelden 5 dakika kadar ısıtılmış) 20- 25 dakika denetimli pişiriyoruz.
  12. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra istediğimiz vakit, istediğimiz büyüklükte keserek servis yapıyoruz.
Nefis poğaçamızı afiyetle tüketip sevdiklerimize ikram ediyoruz.

Afiyet olsun ????.

Patatesli Börek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hamuru Patatesli Poğaça Yumuşacık Pofuduk Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 3 orta uzunluk patates2 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ2 yumurta beyazı1 paket instant maya ya da yaş maya1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un (Kontrollü ekleyin) Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Patatesli Puf Poğaça Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta beyazı1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı ılık su1 paket kuru maya4 silme yemek kaşığı şeker1 silme yemek kaşığı tuz6 su bardağı un İçi için 4 orta uzunluk haşlanmış patates1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Patatesli Pamuk Poğaça Börek Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta (Beyazı içine sarisi üstüne sürülecek )1 çorba kaşığı toz şeker1,5 çay kaşığı tuz1 küçük paket yaş maya yahut 1, 5 tatlı kaşığı instant mayaAlabildiği kadar un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Patatesli Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 125 gr tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta sarısı (beyazı kenarına sürülecek)3 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı nişasta1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı limon suyuAldığı kadar un İç harcı için; 3-4 adet haşlanmış patates1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 7 su bardağı un3,5 su bardağı ılık su1.5 tatlı kaşığı tuz İç harcı için 6 adet patates1 bir tatlı kaşığı naneOrta uzunluk kuru soğanYağSalçaTuz Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Evvel hamuru yoğurun daha sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,724Kullanıcılar
xwedexSon üye
Üst Alt