Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket hazır yufka ( 6 yaprak)
- 2 haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- Mavi haşhaş
Patatesli Börek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle haşlayıp ezdiğimiz patateslere tuzu ve karabiberi yediriyoruz.
- Sonra birinci kat yufkaya hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürüyoruz.
- Üzerine 2 kat yufkayı koyuyoruz. Onun da üzerine sostan sürüp. Evvel 4 de bölüyoruz.
- Sonra böldüğümüz her parçayı 3 e bölüyoruz. Ve ağız kısımlarına patatesli harcı koyup sigara böreği halinde sarıyoruz.
- Bu süreci tüm yufkalara yapıyoruz.
- Tüm yufkalara sarıldıktan sonra tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı süreriz.
- Ve üzerlerine mavi haşhaştan serpip 180° evvelden ısıtılmış fırına veriyoruz. Afiyet olsun ????????.