
Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamur için
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 küp şeker
- 21 gram maya
- 4,5 su bardağı un (Bardak ölçüsü 250 ml)
- 400 gram kıyma
- 2 adet büyük soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Bir tutam maydanoz
- 160 gram yumuşamış margarin yahut tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru süt, maya, un,şeker ve sıvı yağı ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Hamuru bir saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru 10 tane beze yapın, un ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
- Ortalarına tereyağ sürülerek 10 tanesi üst üste koyun.
- Büyük bir servis tabağına koyup üzerini streç ile kapatıp bir saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- İkinci iç harcı için haşlayıp kabuklarını soyduğumuz patatesleri soğan salça baharatlarla kavurup soğuduktan sonra.
- Üst üste yağladığımız bezeleri un yardımı ile hepsini birlikte açabildiğimiz kadar açalım.
- Tepsinin büyüklüğüne nazaran hamurun iki tarafını katlayalım.
- Bir tarafına iç gereç koyarak iki çeşit rulo formda saralım ve kesip yağlanmış tepsiye yerleştirelim.
- Kalan hamuru da tıpkı halde iç gereç koyarak rulo yapalım ve tepsiye yerleştirelim.
- İstenilen büyüklükte tepsinin içinde keselim.
- Üzerine yumurta sarısı ve bir tatil kaşığı sütü karıştırıp sürelim.
- Üzerine çörek otu serpip evvelden ısıtılmış 200 derece pişirelim. Afiyet olsun.