teknolojiuzmani
FD Üye

Patatesli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yufka
- 6-7 adet haşlanmış patates
- Soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Baharat isteğe nazaran (Karabiber,pulbiber,nane,kekik kullandım ben)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Sos kalırsa sos dökebilirsiniz kalmaz
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Sıvı yağ çırpıp sürebilirsiniz
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci öncelikle patatesler güzelcene yıkanır ve haşlanır.
- Küp küp soğan doğranır.
- Bir tavaya sıvı yağ konur.
- Üzerine küp küp doğranmış soğanlar kavrulur.
- Daha sonra salça ve baharatlar ek edilir iki cins çevrilip haşlanmış rendelenmiş patatesler ek edilir.
- Biraz kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakabilirsiniz.
- Böreğin sosunu hazırlayıp imal kademesine gecebiliriz.
- Yufkalarımızı serip üzerine sosu yedirip güzelce sürdükten sonra patatesli harçtan istenildiği kadar serpilir
- Daha sonra rulo formu verilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Bu süreç yufka bitene kadar devam eder.
- Daha sonra üzerine harçtan kaldı ise sürebilirsiniz kalmadı ise bir yumurta iki yemek kaşığı yoğurt ve biraz sıvı yağ çırpıp dökebilirsiniz.
- Üzerine en son çörek otu ve susam serpip 180 derece fırında altı üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun pişman olunmayacak bir tanım herkess lezzeti tesirinde kalıyor. Kapış kapış biten patatesli börek tanımım sizlerle.
.