bilgisayarci
FD Üye
Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet yufka
- 5/6 patates
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber
- Susam
- Çörek otu
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba yufkaların içine sürülecek sosu yapalım 2 adet yumurta ve yarım su bardağı sıvı yağ ve 2 su bardağı sütü karıştırıp yufkaların içine süreceğiz.
- 5/6 adet patateslerimizi soyup güzelce yıkadıktan sonra rendeleyin ve üzerine baharatlarını ekleyip karıştırınız.
- Yufkaların ortasına sos harcını güzelce her yerine yayılacak formda sürünüz.
- Sürülen sosun üzerine iç harcını güzelce bol halde uzunlamasına çizgi biçimini verilecek hizada koyunuz ve kol böreği üzere uzunlamasına yuvarlayarak katlayınız.
- Yapılan böreği tepsi yahut borcama koya bilirsiniz. Yağlı kağıt yahut yağ sürünüz ve yaptığımız yufkaları tepsiye yerleştirin ve iç harcına sürdüğümüz harcı yufkaların üzerine sürünüz.
- Fırını 180 derece 30/35 dakika kadar pişiriniz. Servisi hazırlayıp servis yapabilirsiniz şimdiden herkese afiyet olsun ????.