Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 4 büyük patates
- Pul biber, karabiber, tuz
- 3 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardak süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İçi içi için 4 büyük patatesi küp küp doğrayıp haşlıyoruz.
- Haşlanan patateslere tuz, karabiber ve pul biber ekleyip eziyoruz.
- Sosu için süt, yumurta, soda, yağ ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
- Büyük dikdörtgen borcamı yağladıktan sonra birinci yufkayı kenarları dışarı sarkacak formda seriyoruz.
- Üzerine sos gezdirdikten sonra ikinci yufkayı gelişi hoş kenarları da içinde olacak formda seriyoruz.
- Bu sıralamada iki yufka yaptıktan sonra içi koyup kalan iki yufkayla da tekrar tıpkı süreçleri yapıyoruz.
- En son birinci başta serdiğimiz yufkanın dışarı sarkan kenarlarını üstüne örtüyoruz.
- 24 dilime bölüp kalan sosu üzerine yayıyoruz.
- 200 dereceli alt üst fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz.