Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Börek

Patatesli Börek
0
20

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 4 büyük patates
  • Pul biber, karabiber, tuz
Sosu için
  • 3 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İçi içi için 4 büyük patatesi küp küp doğrayıp haşlıyoruz.
  2. Haşlanan patateslere tuz, karabiber ve pul biber ekleyip eziyoruz.
  3. Sosu için süt, yumurta, soda, yağ ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
  4. Büyük dikdörtgen borcamı yağladıktan sonra birinci yufkayı kenarları dışarı sarkacak formda seriyoruz.
  5. Üzerine sos gezdirdikten sonra ikinci yufkayı gelişi hoş kenarları da içinde olacak formda seriyoruz.
  6. Bu sıralamada iki yufka yaptıktan sonra içi koyup kalan iki yufkayla da tekrar tıpkı süreçleri yapıyoruz.
  7. En son birinci başta serdiğimiz yufkanın dışarı sarkan kenarlarını üstüne örtüyoruz.
  8. 24 dilime bölüp kalan sosu üzerine yayıyoruz.
  9. 200 dereceli alt üst fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt