Patatesli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet ortaboy soğan
- 1 adet ortaboy patates
- 3 adet ortaboy domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 bardak bulgur
- 2 bardak sıcak su
- Kurunane, pulbiber, karabiber, tuz
Patatesli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Yağımızı pilav tenceremize alıp içine doğradığımız soğanı katıp pembeleşene kadar kavuralım.
- Pembeleşen soğanlara salçamızı ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Salçayı kavurduktan sonra patatesleri de atıp 2 dakika kavuralım.
- Sonra bulguru baharatları atıp bir iki tıp o denli karıştıralım .
- Daha sonra rendelediğimiz domatesleri katip biraz kavurduktan sonra üstüne 2su bardağı sıcak suyumuzu ek edelim.
- Ocağın altını açıp kaynamaya başlayınca altını kısalım ve yavaş yavaş pişirelim .
- Pilavımız piştikten sonra üstüne havlu kağıt koyup dinlendirdikten sonra pilavımız hazır. Afiyet olsun. ).
(not).
( bulgur çinsine nazaran suyunuzu artırıp azaltabilirsiniz ).(bulgur pilavını birde bu türlü yemenizi tavsiye ederim şahane lezzetli oluyor deniceklere şimdiden afiyet olsun????