Patatesli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kasığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 orta uzunluk domates
- 1 orta uzunluk patates
- 500 ml sıcak su
Patatesli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Evvel soğanları küçük küçük doğruyoruz sonra tencereye alıyoruz.
- Soğanımızı sıvı yağ be zeytinyağımızı tencerede kavuruyoruz salçayı ek ediyoruz.
- Salçayı ek ettikten sonra patateslerimizi koyuyoruz.
- Patatesleri biraz kavurduktan sonra ince doğranmış domatesimizi ek ediyoruz.
- Biraz daha kavurduktan sonra bulgurumuzu koyuyoruz.
- Bulgurumuz domates sosuyla harmanlandıktan sonra tuz atıyoruz.
- En son sıcak suyumuzu koyuyoruz ve pişmesini bekliyoruz.