Resimli Patatesli Carşaf Boreği Tarifi
Patatesli Carşaf Boreği Tarifi
Patatesli Carşaf Boreği nasıl yapılır
Patatesli Carşaf Boreği Tarifi Resimli
imagespatateslicarsafboregitarifiresimli5ad4432d483db
Malzemeler :
5 su bun
1 pkuru maya
1 tatlı ktuz
su
İc harcı icin:
5 patates
1 kase mantar
100 grsalam
1 tutam maydonoz
5 yeşil soğan
1 kuru soğan
tuz
karabiber
pulbiber
mısırozu yağı
Hazırlanışı :
5 su b un karıştırma kabına alınarak uzerine maya ilave edilrek karıştırılır Daha sonra tuzu ialve edilerek alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur Hazırlanan hamur bir sure bekeltilir Bu arada ic harc hazırlanır Bunun icin; kuru soğan yemeklik doğranarak sıvıyağda kavrulur Uzerine doğranmış mantar ve salam eklenerek iyice kavrulur Daha sonra uzerine doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve haşlanıp kup doğranmış patatesler eklenir Tuzu ve baharatı ilave edilerek pişirilir
Dinlendirilmiş olan hamur merdane ile olabildiğince buyuk acıldıktan sonra uzeri yağlanarak elle kenarlarından cekerek acılır Uzerine ic harc her yere gelecek şekilde serpiştirilir Daha sonra uzun kenarından rulo yapılarak sarılır Yuvarlak fırın tepsisine sararak alınır Uzerine yumurta sarısı surulerek bir sure de boyle bekeltilir Daha sonra 180 derecelik fırında pişirilir
Patatesli Carşaf Boreği Tarifi
Patatesli Carşaf Boreği nasıl yapılır
Patatesli Carşaf Boreği Tarifi Resimli
imagespatateslicarsafboregitarifiresimli5ad4432d483db
Malzemeler :
5 su bun
1 pkuru maya
1 tatlı ktuz
su
İc harcı icin:
5 patates
1 kase mantar
100 grsalam
1 tutam maydonoz
5 yeşil soğan
1 kuru soğan
tuz
karabiber
pulbiber
mısırozu yağı
Hazırlanışı :
5 su b un karıştırma kabına alınarak uzerine maya ilave edilrek karıştırılır Daha sonra tuzu ialve edilerek alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur Hazırlanan hamur bir sure bekeltilir Bu arada ic harc hazırlanır Bunun icin; kuru soğan yemeklik doğranarak sıvıyağda kavrulur Uzerine doğranmış mantar ve salam eklenerek iyice kavrulur Daha sonra uzerine doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve haşlanıp kup doğranmış patatesler eklenir Tuzu ve baharatı ilave edilerek pişirilir
Dinlendirilmiş olan hamur merdane ile olabildiğince buyuk acıldıktan sonra uzeri yağlanarak elle kenarlarından cekerek acılır Uzerine ic harc her yere gelecek şekilde serpiştirilir Daha sonra uzun kenarından rulo yapılarak sarılır Yuvarlak fırın tepsisine sararak alınır Uzerine yumurta sarısı surulerek bir sure de boyle bekeltilir Daha sonra 180 derecelik fırında pişirilir