Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Çi Börek

Patatesli Çi Börek
0
20

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Patatesli Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 5 su bardağı un
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet toz maya
  • Aldığı kadar ılık su
İç materyali için;
  • 2 adet iri patates
  • Yarım soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yaklaşık 6 kaşık sıvı yağ
  • Göz kararı tuz karabiber kimyon
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Patatesli Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle un, tuz, maya bir yoğurma kabına alıyoruz. Karıştırdıktan sonra denetimli bir halde ılık su ek ederek kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğurup, mayalanmaya bırakıyorsunuz.
  2. Sonra patatesleri haşlıyorsunuz sonra yarım soğanı rendeleyip, tavada sıvı yağ, salça ve baharatlarla kavurup, haşlayıp ezdiğiniz patatesin içine ekliyorsunuz.
  3. Bu sırada hamur mayalanmış olacak küçük bezeler haline getirip, teker teker merdaneyle açıyorsunuz içine patates ezmesini ekleyip, kapatıyorsunuz.
  4. Tavada sıvı yağ ile kızartıyorsunuz bütün bunları yapmak 1 saatimi aldı yaklaşık 16 adet çıkıyor yapana yiyene afiyet olsun.
Patatesli Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çi Börek Tadında Patatesli Börek (Maya Ve Kabartma Tozu Yok) Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı su5 su bardağı unYarım tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke İç Harcı 6 -7 adet haşlanmış orta uzunluk patates1 adet kuru soğanMaydanoz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiberTuz Kızartmak İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı unYaklaşık 2 su bardağı su1 buçuk tatlı kaşığı tuzKızartmak için 1 çay bardağı kadar sıvı yağ İç gereci için; Peynir maydanoz yahut kıymalı harç yapabilirsiniz. Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamur materyalleri bir kaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Çi Börek (Sembusek) Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 4.5 su bardağı un (Yetmezse daha ekleyin)1 su bardağı suYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı maya1 tatlı kaşığı tuz İçi İçin 500 gram kıyma1 soğanTuzKarabiber Çi Börek (Sembusek) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Sıvı yağ su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Çi Börek Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı un1 su bardağı su1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz İç Harcı İçin 300 gram kıyma1 soğan1 çay kaşığı silme karabiber1 tatlı kaşığı silme toz biber1 çay kaşığı tuz Kızartmak İçin Sıvı yağ Çi Börek Tanımı Yapılışı Un geniş bir kaba alınır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Zeytinli Çi Börek Tanımı İçin Gereçler 4 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı sirke3 su bardağı su1 paket dr oetker kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç materyaller; 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri200 gr yeşil zeytin3 yemek kaşığı ketçap Zeytinli Çi Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt